Augmented, Virtual en Mixed Reality
Door middel van augmented reality, virtual reality en mixed reality kunnen klanten, collega’s of geïnteresseerden in een virtueel gecreëerde wereld producten, processen of ruimtes bekijken. Met de interactieve VR AR en MR oplossingen laat je een niet te vergeten indruk achter en creëer je een maximale impact!
Een innovatieve visuele toepassing
We zien AR, VR en MR door de jaren heen steeds iets aan populariteit toenemen. Vaak wordt AR, VR en MR ingezet als innovatieve oplossing waarmee bedrijven willen laten zien dat ze innovatief en toekomstgericht zijn, met als doel om zich te onderscheiden van de concurrent. Dat doen AR, VR en MR zeker. Er is veel belangstelling op beurzen en events waar bedrijven AR, VR en MR toepassingen etaleren. Het geeft een interactieve visuele beleving aan je doelgroep die ze niet snel zullen vergeten.
Hoge gebruikersbetrokkenheid
Door augmented, virtual en mixed reality bevinden de gebruikers zich in een virtuele wereld waarin zij zaken 360 graden virtueel kunnen bekijken, interacteren met de omgeving of zelfs vrij kunnen bewegen. Door deze toepassing ontstaat een hogere betrokkenheid, want een virtuele situatie of wereld laat je doen ervaren alsof je er echt bent en aan deel neemt. Het is daarmee een unieke experience die grote impact maakt op de gebruiker.
Voordelen van augmented,
virtual en mixed reality
Innovatief
De technologie is nog vrij nieuw met ongekende mogelijkheden.
Onderscheidend
De mogelijkheden zijn oneindig en creëren positieve impact op de gebruikers.
Hogere betrokkenheid gebruikers
De beleving is zo realistisch dat het zorgt voor hoge betrokkenheid.
Wil je meer weten over AR, VR en MR?
AR, VR en MR uitgelegd
Hoewel de termen door elkaar heen worden gebruikt, zijn er wel degelijk verschillen tussen augmented reality, virtual reality en mixed reality. Een VR beleving onderga je doorgaans door een bril waarmee je enkel een virtuele wereld ziet. Neem bijvoorbeeld alvast een kijkje in de nieuwbouwwoning die nog gebouwd moet worden. Met een augmented reality bril worden zaken toegevoegd aan de werkelijkheid. Zo kan er een pop-up in je bril verschijnen over de werkelijkheid, bijvoorbeeld met specificaties van een product. Mixed reality combineert beide voorgaande technieken. Realistische 3D beelden in de echte wereld. De perfecte combinatie voor innovatieve producten en het laten zien van scenario's die er nog niet zijn, of niet mogelijk zijn. Zoals een nieuw vastgoedproject of een grote machine die niet beschikbaar is op locatie.
VR Training
Het trainen van personeel gebeurt steeds vaker met Virtual Reality. Met name bij beperkte contact en reismogelijkheden biedt VR training een perfecte oplossing om personeel digitaal te trainen in een hyper realistische 3D omgeving. Trainees hebben het gevoel dat ze in de werkelijke omgeving oefenen en ervaren daardoor de training als echt. Onderzoek wijst uit dat VR Training tot 50% beter werkt, doordat je bepaalde situaties en scenario's doet in plaats van ze leest of bekijkt.
Producten in de virtuele wereld
Je hebt een bijzonder product of dienst, maar het is vrij technisch of je kunt het zelfs niet goed presenteren aan een klant omdat het heel groot is of onderdeel is van een groter systeem. Misschien zit je zelfs nog middenin de ontwikkeling of productie ervan, maar willen klanten al een preview zien. Met een virtuele productpresentatie worden producten gevisualiseerd dat ze de beleving nooit meer zullen vergeten. Denk aan het presenteren van een groot radarsysteem op een schip op ware grootte, waar je als kijker omheen kunt lopen, om te beoordelen hoe de positie ten opzichte van andere cruciale systemen eruit ziet.
360 graden Virtuele Tour
Vanuit alle kanten naar bijvoorbeeld een ruimte, product of proces kijken, zonder dat je er daadwerkelijk bent? Met een 360 graden VR omgeving is dat mogelijk! De kijker kan letterlijk 360 graden om zich heen kijken via een VR bril, op je website, mobiele telefoon of zelfs op social media! Dit wordt ook wel een 360 graden rondleiding of 360 graden virtuele tour genoemd. Zo kun je een bedrijf, locatie of unieke plek bezoeken, waar je normaal niet kan of mag komen. Bijvoorbeeld een evenementen locatie, cleanroom of een operatiekamer. Het kan daarmee heel goed ingezet worden voor marketing- en/of social mediacampagnes.