Brink Climate Systems spectaculair aanwezig op ISH 2017
De ISH in Frankfurt is de grootste internationale vakbeurs in Europa, waar Brink Climate Systems, producent van ventilatieoplossingen, zich als internationaal georiënteerd bedrijf al jaren profileert op de markt. Net als hun steeds groter wordende merkbekendheid, wordt ook de beursstand van Brink elk jaar groter. Dit jaar pakte het bedrijf extra groot uit en riep daarbij de hulp in van C4Real als specialist in visualisaties.
Op de ISH 2017 wilde Brink verder bouwen aan de merkbekendheid en tegelijkertijd het bedrijf nog beter neerzetten als een leverancier van innovatieve ventilatieoplossingen.
Innovatieve oplossingen visualiseren
Adriaan Cramer, Hoofd Productmanagement & Marketing:“Tijdens deze beurs legden we de focus op de totale oplossingen en niet op de losse producten of componenten die we kunnen leveren. Het was voor ons belangrijk om daarvoor ondersteunende visualisaties beschikbaar te hebben, waarmee we lieten zien hoe innovatief onze oplossingen zijn.”
Op dat moment werd de hulp ingeschakeld van C4Real, waar Brink bij eerdere beursvisualisaties goed mee had samengewerkt. Doordat beide partijen het eerste gesprek zonder concrete richting ingingen, kon het qua eindresultaat nog alle kanten op. Het begon met een idee voor een soort Corporate film over Brink in het algemeen, maar al gauw werd dat toegespitst op een visueel concept dat beursbezoekers naar de stand van Brink moest trekken.
Visualisatie als onderdeel van contenstrategie
Wendy Wind, International Marketing Manager bij Brink Climate Systems: “Dat concept is een verbindende film geworden, die samen met C4Real is bedacht en uitgevoerd. Alle onderdelen die we willen communiceren zitten erin en hij past ook helemaal bij de stand die we hadden op de ISH." De dame, die het gezicht van Brink is in onze uitingen, heeft ook een leidende rol gekregen in de beursfilm. Zo is het een visualisatie geworden die veel verder gaat dan alleen een beursdeelname. Hiermee hebben we onze communicatielijn doorgetrokken. Het is onderdeel geworden van een contentstrategie.
Interactieve instructiefilm
Ook op productniveau is er gewerkt aan visualisaties, vertelt Adriaan Cramer: “Voor de Flair, ons belangrijkste ventilatieproduct voor de komende jaren, hebben we in een film gevisualiseerd hoe het werkt en wat het voor mensen kan betekenen. Ook het filteren van fijnstof met de ‘Pure Induct’ hebben we op deze manier uitgebeeld, zodat de gezondheidsvoordelen voor vervuilde gebieden door een animatie helder worden overgebracht. We konden dus de voordelen laten zien, zonder deze producten werkend te presenteren. Daarnaast is er een interactieve instructiefilm ontwikkeld voor de Air 70, wat we nog niet eerder gedaan hadden. Bezoekers konden daar heel snel naar het onderdeel dat voor hen van toepassing is. De reacties waren zeer positief, ook omdat het duidelijk bijdraagt aan de beleving van de stand.
Bij elke productopstelling in de beursstand was er sowieso een scherm aanwezig om meer informatie over te brengen. Tijdens het brainstormen met C4Real kwam Brink er al snel achter dat men meer impact wilde maken. Dat kon onder andere door letterlijk een groot scherm te gebruiken van 103 inch. Deze is verticaal neergezet op een prominente plek en hierop is de overkoepelende visualisatie continu afgespeeld. De herkenbare Brink-dame ‘lokte’ op deze manier bezoekers naar de stand.
Hechte samenwerking
Het was echt een hechte samenwerking tussen Brink en C4Real. Van de eerste brainstorm tot het stellen van de juiste vragen en van het ontwikkelen van storyboards tot het filmen. Dat heeft geresulteerd in visualisaties die echt iets toevoegen aan het merk Brink.
Wendy Wind: “Er is van beide kanten veel tijd gestoken in het maken van de storyboards. Hiermee krijg je beter op het netvlies wat het eindresultaat zou moeten worden. Omdat we zo’n goede voorbereiding hadden, konden we het strakke tijdschema tijdens de filmdag ook aan. Er moesten sowieso veel shots gemaakt worden die door de twee schermformaten allemaal ook nog eens twee keer gemaakt zijn: horizontaal en verticaal. Gelukkig stond er tijdens de filmdag een goed team dat erg professioneel te werk ging. Voor de toekomst zijn er diverse leermomenten geweest, zoals het nog beter toepassen van de interactieve instructiefilm. Onze samenwerking krijgt zeker een vervolg waarbij we gebruik maken van elkaars waarden / sterkten.”
Een beurs als onderdeel van je strategie
Veel bedrijven zetten beurzen in op de traditionele manier, waarbij er minder aandacht wordt gegeven aan het doel van de beurs, waarom ze eraan meedoen en welke KPI’s er behaald moeten worden. De beurs is dan een doel op zichzelf. “Integreer je een beurs in je allround-marketingstrategie, dan zet je de beurs in als een slim middel op het juiste moment in de customer journey. Het wordt onderdeel van het gehele marketingproces”, zegt Ton Kuper, oprichter en managing director van C4Real. “Een beurs is succesvol als je deze goed hebt geïntegreerd in je overall-marketingstrategie en salesstrategie en wanneer deze daarin een rol van waarde vertegenwoordigt en uiteindelijk de doelstelling weet te behalen die je hebt gesteld.”
Bepaal je doelen
SPECIFIEKE BEURSDOELSTELLINGEN ZORGEN VOOR FOCUS
Denk daarom eerst na over de doelstellingen: waarom sta je op de beurs en wat zijn de KPI’s? Hoeveel leads wil je in de marketingfunnel trekken of converteren? Het is dus belangrijk om te bedenken hoe je de doelgroep naar je beursstand krijgt en hoe je de leads die uit de beurs komen, goed opvolgt. Zorg bijvoorbeeld voor beurs-persona’s, adverteer met een gave teaser als uitnodiging en zorg dat je bijvoorbeeld in het aanmeldformulier een aantal vragen toevoegt waarmee je erachter komt wat de verwachtingen en de behoeften van die specifieke persoon zijn. Dan kun je daar goed op inspelen. Je kunt dan niet alleen de marketingactiviteiten in aanloop naar de beurs personaliseren (afstemmen op de persoon), maar ook tijdens het bezoek zelf. De accountmanager die aanwezig is op de beurs kan zich daardoor goed voorbereiden op het gesprek.Hij weet dan immers waar de interesse en hulpvraag van de bezoeker ligt. Dit vergroot de kans dat de lead in de volgende stap van de salesfunnel terecht komt, aanzienlijk.
Denk ook na over de keuze voor een fysieke, online of hybride beurs. Soms is het simpelweg slimmer om een online event te organiseren, want het scheelt vaak wel in de budgetplanning. Maar ook dat is afhankelijk van de doelen die je wilt bereiken. Het gaat nooit alleen om een product of dienst. Een beurs staat in het teken van de oplossingen die je biedt (producten en dienstenportfolio), relatiemanagement van bestaande klanten, het tonen van innovatiekracht of het versterken van je branding ten opzichte van je concurrentie.
Design en visuele content
Op basis van de strategie bepaal je het design en daaropvolgend de benodigde visuele content (middelen) voor de beursstand om de ervaring en beleving tijdens de gehele customer journey volledig op elkaar aan te laten sluiten. De flow waarin een bezoeker door de beurs beweegt, is al een customer journey op zichzelf. Daarom is het belangrijk om op meerdere plekken iets neer te zetten waardoor mensen hun contactgegevens willen achterlaten of een aankoop te doen, met elk een andere teaser om de doelgroep te interesseren. Het doel van het verzamelen van die contactgegevens is natuurlijk om leads in jouw sales en marketing automation systeem terecht te laten komen”
Prikkel de visuele beleving van de bezoeker
HULPMIDDELEN VOOR VISUELE EXPERIENCE
Veel beursstands lijken in de basis op elkaar. Hierdoor kan het lastig zijn om je te onderscheiden en bezoekers te interesseren en verrassen. Richt je daarom op de visuele beleving die je wilt creëren voor de bezoeker: hoe trek je de aandacht en behoud je die? Bedrijven doen dat door bijvoorbeeld een spectaculaire show in licht, beeld en geluid op de stand te organiseren om een nieuwe productlancering te onthullen. Ook worden innovatieve, technologische middelen zoals holografische, interactieve touchscreens, bewegende schermen in bijzondere vormen met spectaculaire animaties en films of projection mapping (projecties op 3D-geprinte objecten) ingezet om producten of diensten te laten zien.
Context en herkenbaarheid
Veel bedrijven laten op een beurs alleen de producten zien: ‘’Dit is ons mooie product en dit doet het’’. Echter wordt vaak vergeten daar een stuk context bij te geven en de potentiële klant goed mee te nemen in een situatie die voor de klant herkenbaar is en waar het product of dienst dan de perfecte oplossing voor biedt. Sommige van deze producten zijn niet zichtbaar voor het oog of te groot om mee te nemen naar de beurs, zoals machines. Het kan ook om diensten of technologische oplossingen gaan die niet op de beurs te demonstreren zijn. Hoe moet je dan laten zien wat je oplost?
Een virtuele showroom
Onze Virtuele Showroom kan daarvoor heel goed werken. De potentiële klant stapt virtueel in een wereld waarin de producten en diensten in een marktcontext worden geplaatst, en daardoor is snel duidelijk welke oplossing het biedt. Augmented Reality (AR) laat op een innovatieve manier producten in de werkelijkheid zien, waardoor je niet al je producten – zoals grote, zware machines – of andere kostbare producten mee hoeft te slepen naar de beurs of naar een klant. Het product wordt met AR als een visuele laag over de echte werkelijkheid heen getoond. Dit wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door IKEA, om te zien hoe meubels in je huis zullen staan.
Hulp nodig bij het creëren van visuele impact of een onderscheidende beursstrategie?
C4Real zit altijd vol creatieve ideeën en strategische kennis., We maken al jaren indrukwekkende visuele experiences. Daarbij leveren we niet alleen visuele content, maar denken we ook na over de gehele marketingstrategie en welke content waar nodig is.
Wij zijn graag jouw sparringpartner voor conceptonwikkeling, het ontwerpen en produceren van visuele- en virtuele content, interactieve events en een complete marketingstrategie. Ben je er klaar voor om je meest fantastische beursstand ooit al voor je te zien?